#3 Freddie talar fritt med Åsa Westlund

Play

Idag släpper vi det tredje podcast programmet i serien ”Freddie talar fritt ” idag med Åsa Westlund. Här talar vi om resan från kommunalpolitiken till Bryssel och EU för att nu återvända till Sverige och riksdagen.

Freddie talar fritt är programmet där du får höra morgondagens socialdemokratiska beslutsfattare presentera sina visioner, idelogier och ideer hur samhället kommer att bli efter den 14/9 om vi får ditt förtroende. Följ länken ovan o lyssna och kom gärna med synpunkter till freddie.lundqvist@sollentuna.se.

I #3  av Freddie talar fritt med Åsa Westlund samtalar vi om miljöfrågor i stort och smått. Vi försöker koppla ihop miljön både på   nationell och lokal nivå. Men också hur detta område  hör ihop med våra focusområden  jobb/skola/vård och omsorg/bostäder och   kopplingen till  framtidens samhällsbygge.

 

Åsa W 2

Om vi får ditt förtroende den 14/9 kommer vi socialdemokrater att kraftfullt driva följande tio punkter för en bättre miljö:

  1. göra en kraftfull satsning på underhållet av järnväg i Sverige
  2. förstatliga underhållet av de svenska järnvägarna
  3. se tydliga krav på tågens skick samt krav på punktlighet och kapacitet vid tilldelning av tåglägen
  4. öka investeringarna i infrastruktur, vi vill bygga nya höghastighetsbanor och tunnelbana och annan kollektivtrafik samt järnvägssträckor och vägar som är centrala för exportindustrin
  5. förbjuda det hormonstörande ämnet bisfenol A i produkter som kommer i kontakt med livsmedel och dricksvatten
  6. arbeta för att minska farliga kemikalier, t.ex. från läkemedel, i vattenmiljöer och vatten.
  7. minska utsläppen här i Sverige med 40 procent till år 2020 jämfört med 1990 för de utsläpp som inte har utsläppsrätter i EU
  8. att staten stödjer investeringar i nya klimatinnovationer
  9. att kollektivtrafiken utökas, järnväg blir det naturliga valet mellan våra storstäder och mer gods transporteras på järnväg och fartyg
  10. att fordonsflottan ska ställa om så att den blir fri från fossila utsläpp. En miljöbilsbonus för bilar med liten klimatpåverkan som betalas av en registreringsavgift för bilar med stora utsläpp ska införas.

Åsa W 1

Taggar: , , , ,