Äntligen kan SL-resenärerna få enhetstaxa

Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting har
under en lång tid drivit för ett införande av enhetstaxa i kollektivtrafiken. En och samma taxa i hela länet tar bort de krångliga zonerna och gör det lättare att resa med reskassa, enkelbiljett och SMS-biljetter. SL får inte nya resenärer i den takt som är nödvändig för att hålla uppe tillväxte
n i regionen och för att klara SL:s ekonomi.  Det är därför mycket positivt att trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons (M) nu gör en helomvändning och vill förenkla kollektivtrafikresandet och attrahera fler resenärer med att införa enhetstaxa.

 

pendeltågsstrejk

– Vi har länge drivit för ett införande av enhetstaxa och jag blir glatt överraskad att Moderaterna nu efter lång tid vill se en förenkling och ta bort de krångliga zonerna. SL har tappat 600 miljoner i biljettintäkter jämfört med budget de senaste två åren. Krångliga biljettsystem som får resenärer att välja bort kollektivtrafiken har vi inte råd med varken på kort eller lång sikt, säger Nanna Wikholm, oppositionstrafiklandstingsråd (S).

– Stockholm växer och vi vill göra kollektivtrafiken mer attraktivt så att fler väljer att resa med SL. Vi hoppas därför att Moderaterna nu öppnar upp för fler av våra förslag som att förbättra busstrafiken, få slut på pendelkaoset och prioritera utbyggd kollektivtrafik där det byggs nya bostäder, säger Nanna Wikholm, oppositionstrafiklandstingsråd (S).

Publicerad i Okategoriserade