ÄR DET ÄRLIGT? – TACK I ALLA FALL GÖRAN HÄGGLUND

Tack Göran Hägglund. Tack för Din enastående och en smula plötsliga empati för Sveriges pensionärer. Tack för att Du bryr Dig, men Du tycker inte det är sent påkommet?

Man blir lite förvånad när ett parti i alliansen, (KD), som varit så mycket för en borglig skattepolitik där man tar från de fattiga och ger till de rika, nu gör en helomsvängning. Plötsligt har han sett hur de svaga i samhället, pensionärerna, tvingas sponsra höginkomstatagarna och han har förstått att det är fel.

Men Göran Hägglund, Du stod för inte länge sedan och applåderade alliansens skattepolitik – nu närmar det sig valet och då gör Du en kovändning. Förstår Du att det system Du varit med om att besluta i grunden är fel?

Göran Hägglund kanske har plockat fram både moraliska och kristeliga värderingar och den vägen förstått sammanhangen? I så fall är det Guds försyn – men jag tror inte det är så, tyvärr! Jag tror bara hans empati är spel för galleriet och snömos inför valet. Snömos var ordet.

Är det verklighet bakom orden – det borde det vara från en partiledare som säger sig representera ”verklighetens folk” – då kommer han aldrig mer att ”ducka” för sin statsminister när denne sänker tonen och med nästan elektricitet i den dova rösten uttalar alliansens heliga lösenord: ”Drivkrafterna”.

Vi ska alla tillhöra drivkraften oavsett hus svårt sjuka vi är, hur gamla vi hunnit bli eller oavsett vilket handikapp vi lider av, vi ska alla tillhöra ”drivkraften” i samhället, vi ska jobba för att betala skatt, vi får inte vara sjuka för då tär vi på samhället.

Men samhället är ju vi, oss, allihop. Samhället bygger på soildarietet och gemenskap. Alla kan inte tillhöra drivkraften i samhället – det är omöjligt och existerar bara i teorin som nedklottrade siffror på ett ark papper. (Till och med i Nordkorea) Inget samhälle ser ut så.

Vi anser att det är omoraliskt att straffskatta pensionärer och sjuka, handikappade och fattiga.

Alliansen tycker det är rätt att göra så.

Göran Hägglund anser sig stå för värdighet mot äldre och sjuka. Han anser sig också ha något slags abbonemang på verkligheten genom att kalla sig verklighetens folk.

Man undrar vilken verklighet som Göran Hägglund och hans fåtaliga partimnedlemmar lever i? Det kan absolut inte vara den värld som pensionärer, sjuka och handikappade lever i. Folk blir inte friskare, om man tar ifrån dem deras försörjningstrygghet och straffskattar dem till fullständig fattigdom.

Publicerad i Okategoriserade