Är (M)ajoriteten beredd att uppvakta landstinget kring den försämrade busstrafiken i Sollentuna?

Under de senaste veckorna har den försämrade pålitligheten i busstrafiken blivit ett allt större samtalsämne bland Sollentunaborna. Det är allt fler som tycker att smärtgränsen är passerad. Socialdemokraten Sven Hovmöller ställer med anledning av detta en fråga till kommunstyrelsens ordförande på kommunfullmäktige den 13 februari kring detta. Följ debatten i direktsändning eller i efterhand på webben.

Stockholms läns landsting och deras ansvariga bolag har nyligen bytt entreprenör på busstrafiken i Sollentuna. Först gällde det de bussar som börjar på 500 och nu vid årsskiftet även de som börjar på 600.

Efter årsskiftet har det märkts stora förändringar, framför allt för boende i Edsberg och Sjöberg. Bussarna har blivit allt mer opålitliga. Ibland kommer de inte alls, ofta är de försenade och ibland går de före avgångstiden. Det är allt mer sällan som det kommer ledbussar också. En annan iakttagelse är att busschaufförerna kör aggressivare och startar bussarna snabbare på hållplatserna.                                                (S) frågar majoriteten
Är (M)ajoriteten beredd att ställa sig bakom att Sollentuna kommun uppvaktar den politiska ledningen i landstinget kring den försämrade pålitligheten i busstrafiken i Sollentuna?

Publicerad i Okategoriserade