Begäran om konkurs – ABF Nöss kastar in handduken

Pressmeddelande ABF Nordöstra Storstockholm
2014-06-11
Begäran om konkurs
På ett styrelsemöte under tisdagskvällen beslöt styrelsen för ABF Nordöstra Storstockholm att begära avdelningen i konkurs. De dåliga affärerna som avdelningens tidigare ledning fattat beslut om har lämnat gapande hål i avdelningens ekonomi, som inte gått att rädda. Avdelningens stora lån innebär höga räntekostnader som inte kunnat täckas av de intäkter som kommer in genom den löpande verksamheten. Den nya styrelsen för avdelningen har tillsammans med ABF:s förbundsexpedition vidtagit nödvändiga åtgärder för att se till att de praktiska folkbildningsverksamheterna kan fortsätta.

ABF invig. 015
– Länge trodde vi som lett arbetet med att få ordning på ABF Nordöstra Storstockholms att det skulle gå att undvika en konkurs genom att sälja en fastighet i Sollentuna som avdelningen äger. In i det sista hoppades vi att Sollentuna kommun skulle vilja köpa fastigheten. Men kommunens bud var för lågt för att täcka de stora skulderna som byggts upp i avdelningen. Då återstår bara att gå i konkurs, säger Anders Pettersson, tillförordnad ombudsman ABF Nordöstra Stockholm.
Beslutet om konkurs innebär att hela verksamheten kommer att genomlysas av konkursförvaltare. Så mycket som möjligt av pågående folkbildning i studiecirklar och kulturverksamhet slutförs av ABF:s förbundsexpedition för att deltagare och cirkelledare inte ska drabbas av konkursen.
Målsättningen är att ABF ska fortsätta ha bra verksamhet för sina medlemsorganisationer i det här geografiska området. Formerna för detta kommer ABF att återkomma till efter sommaren.
Brunnsviks folkhögskola har fått en ny huvudman i ABF-förbundet. Väddö folkhögskola drivs som stiftelse och berörs inte av konkursen.
För frågor om ABF Norra Storstockholm: Anders Pettersson
anders.pettersson@abf.se
0739 402 383

Publicerad i Okategoriserade