Budget fullmäktige, en personlig reflektion

9 partier – 9 funderingar/reflektioner
  1. Vi (S) gick ut hårt välgenomarbetade inlägg av dom flesta. Tuffaste debatterna blev det på vård- och omsorg ,där deras underskott och beskyllningar av osportsligt uppträdande, samt på Utbildning och arbetsmarknad, där dom flesta inläggen handlade om Tillväxt Sollentuna och den allt mer nedrustade vuxenutbildningen.
  2. (M) talade i vanlig ordning om ansvarsfull ekonomi och om hur duktiga man är på allt. Jag tycker dom såg rätt bleka ut och hade få uppdrag men någon stuns i och ännu mindre öronmärkta satsningar.
  3. Bostadäer behövs (FP) som varit ansvariga för detta dom senaste 20 åren har inte lyckats särskilt bra. Nu har man tagit över Sociualnämnden och det blir inte bättre av det. Nu är det dom hårdast utsatta i samhället som får känna på Gabrielssons oförmåga på bostadsfronten.
  4. Språkpolisen i (C) slog till och hennes viktigaste inlägg  handlade om hurvida vi använd rätt begrepp genom vårat dokument.
  5. (KD) syntes som vanligt inte till i någon omfattning som ger avtryck. Utom möjligen när man skulle ge sig på att försvara hjärtefrågan vårdnadsbidraget, som vi vill avskaffa.Att nästa ingen använder reformen och att barnen riskerar att missa viktiga delar i sin sociala och pedagogiska fostran är inget som stör. Varför ligger man under spärren till riksdagen kanske inte förvånar i detta sken.
  6. Främlingsfientlighetens främsta härförare (SD) lyste med sin frånvaro vad gäller inlägg. När man väl tog sig upp var man en blek kopia av majoriteten och anslöt sig på alla punkter utom två. Dessutom lyckades man få till en votering (dagens ända) som tillråga på allt strulade till sig genom krånglande teknik.
  7. Sen har vi lokalpartiet (SP). Rätt förutsägbara jag säger bara Väsjön så förstår ni säkert vad jag menar.
  8. -9 (MP) o (V) våra rödgröna kompisar som vi skrivit en gemensam politisk inriktning med men med lite olika förslag i själva budgettexten. Det är väl lite som Peter G sa: Vi har alla tre ett gemensamt mål var vi vill komma men lite olika vägar dit. Så sant som det är sagt.
Publicerad i Okategoriserade