Dagen efter….

Igår var det dags för kommunstyrelsens tre viktiga saker avhandlades som kan ha betydelse för Sollentunaborna:

  • Frågan om Eriksbergsskolans framtid fick en ny vändning. Placeringen föreslås nu bli i nuvarande Helenelunds Centrum medan handeln föreslås hamna i ”kilen” (tidigare området för  mobiliseringsförrådet) söder om Helenelunds station. Anledningen är att tvärbanan kommer att angöra där och att man skulle kunna få ett bra kommunikationsnav med infartsparkering, bussar och tåg. Detta medför dock INTE att majoriteten med stöd av (MP) avbröt detaljplanearbetet för Näckan något som innebär att man om behov finns kan nyttja området för skolbyggnader.

  • Folkintiativet om Edsbergs sportfält fick en tråkig utveckling. Vid en oberonde kontroll av namnunderskrifterna blev det klart att dessa var för få. 9,8% mot dom 10% som behövs. Majoriteten återigen med stöd från (MP) yrkade på avslag för en folkomröstning. För våran del känns det fortfarande som viktigt att lyssna på Edsbergsbornas synpunkter runt detta stora projekt. Om det ska vara en folkomröstning eller om dialogen ska ske på annat sätt kan man ha olika åsikter om. Men att på basis av en felmarginal på 0,2% eller ca 100 namnunderskrifter avfärda det hela känns lite väl snålt och fyrkantigt. Debatt att vänta på fullmäktige den 24/4.
  • Till sist lade (FP) ett nygammalt förslag om ungdomsavtal i KS. Att denna ide dammats av hänger ihop med att Kommunal och SKL slutit ett avtal på central nivå. Avtalet gäller för omvårdnadsyrken och inte alla Kommunals grupper. Detta tror jag inte (FP) vill inse utan hoppas återigen att hitta ett sätt att sänka ungdomars ingångslöner. Förhandling föreslås och ska verkställas, framtiden får utvisa vad vi ska ta för slutlig ställning när förslaget passerar  KSAU i maj, men också vad som händer i dom förhandlingar som kommunen bjuder in till, OM det nu blir några. Den som lever får se.
Publicerad i Okategoriserade