Det var inte bättre förr

Ibland kan det vara på sin plats med återanvändning. Hittade detta lilla kåseri i mitt arkiv det är från

december 2008 men skulle nog med några smärre uppdateringar fungera även idag.

Det fanns en tysk organisation som hade som slogan att .Alla talar om vädret –utom vi.
Man ansåg att den som inte vill ta ställning i politiska ärenden- inte vill vara obekväm flyr in i att bara tala om vädret! Mao Tse Tung. om någon minns honom, påstod att väder inte påverkade politiken. Men han hade fel även i den frågan.
Därför kommer jag att låta detta, tyvärr rumphuggna tal till majoriteten handla om vädret! Om vädret!
För när julen kommer ska varenda tomte vara snäll.Vädret har dock trängt sig in i politiken det senaste året.

Jag vill därför särskilt tacka majoriteten för alla dessa väderrelaterade händelser som har varit ett behjärtansvärt stöd för oss i oppositionen.
Eller som en tennisspelare vi alla känner vet. Ibland vinner man matcher – inte bara genom sina egna utmärkta slag utan även genom att motståndarna är bra på att slå ut bollen UTAN FÖR PLANEN.
Motståndarnas missar kan avgöra matchen.

Man funderar också på vad ni i majoriteten egentligen har för kontakter med de högre makterna.
När man släpper ut en 107-årig dam i tofflorna då regnar det för fullt.
När man ska vräka de hemlösa så öppnar sig himlen i ett av höstens vackraste och mest dramatiska snöfall. Ett sådant som man vill ha på julafton när tomten kommer med klapparna  inte när kronofogden är på ingång med vräkningen.

Något som bör tas med är den under-måliga snöröjningen vid senaste snöfallet.
Bl.a. blev västra sidan av Holmbodavägen instängd( ca 50 utfarter) bakom en hög vall som bestod av sand- och Salt-blandad snö och som stelnade snabbt. Den tog sig äldre personer som inte kunde orka skotta inte förbi, hur tar man sig ut med rollator eller rullstol?

Dom kontaktade oss i oppositionen istället – jajamensan på grund av vädret.
Vi ser nu fram mot två underbara år med nya klimatorsakade oväder i begåvad kombination med oppositionstillvända åtgärder från majoritetens sida.Översvämningar, hagelskurar ja vem vet
Var det slutar. Kommer det att regna grodor Inte ur munnarna på er när ni talar i vädret utan från himlen.

Så vi vill från den samlade oppositionen tacka för ett mycket gott år med skateparksrivningar, 107-åringar, vräkningar av hemlösa, förbud mot skitsnack i lokal-TV med mera mera …
Det är bara synd att ni inte hade kraft att genomdriva ett beslut om att sätta upp SOLdiagonalen vid våra infarter eller de gröna gubbarna på Malmvägen som en symbol för det mångkulturella Sollentuna.
Men dom hängande kropparna i rondellen vid Sollentunavallen kompenserar för mycket. Tack för den!

Med sådan bussiga och framsynta åtgärder behöver vi kanske inte ens ta till några nya härliga minoritetsåterremisser.Hade inte Humlesugan varit fridlyst hade vi i den samlade oppositionen idag överräckt några sådana. Men vi får väl bjuda på några kexchoklad nån gång i fastan.
fotnot; tack Ingwar för ditt bidrag som sent omsider kom till användning!
Publicerad i Okategoriserade