En cocktail av Moder natur, Reinfelt och Debatt SM

På den femete dagen skapade Almedalen en härlig cocktail. Dagen började med något så ovanligt som en tävling i retorik.

Debatt SMEnkla regler med rappa debatter. 8 deltagare som parvis tävlar om vem som på ett antal frågeområden har dom bästa o rappaste inläggen. Publiken rösta med metometerknappar efter fem minuter vem man tycker är bäst. Den här gången handlade det om Bostad,Kultur, Pensioner o Skolan. En stor blandning av politiker och debattörer från en bred anslag av organisationer o partier. För oss sossar var Talla Alkurdi från S-studenter o Lars Stjernqvist representanter i var sin debatt. Det här ska jag försöka få till i valrörelsen på hemmaplan. En liten lätt anpassning sen borde det gå. Välkommen till Turebergs Torg i augusti/September för då avgörs Sollentuna Mästerskapen i debatt. Mer info på min fb sidawww.freddielundqvist.se

 

Senare på kvällen efter en utflykt till min tenniskompis Jon som driver en resturang i Lickershamn blev det talardags. M stod på estraden denna kväll. Men man kan uttrycka sin åsikt på många olika sätt. tex genom att klä ut sig i sitt budskap.

Moder Natur

Jag är nog inte tillräckligt modig för att göra det själv och inte heller tillräckligt bra på att övertala o motivera för att få någon annan att göra det. Men som sagt alla sätt är bra utom dom dåliga. Och en sak är säker budskapet gick fram trots att hon inte sa ett ord.

 

Sen var det dags för Reinfelt. Han gjorde entre som det anstår en statsminister , så länge det nu varar, o moderat. Tre saker fastnade i min minne efteråt från detta 40 min. tal.

  1. Hans löften är inte mycket att hurra för. Han säger att vi lovar mycket o för långt fram. Men vad ska man säga om deras bostads- o infrastruktursatsning, 2018 eller längre bort. Jo jo snacka går väl ann. Dessutom är det saker som man tidigare i klassisk M stil sagt nej till tidigare när vi lagt det men nu hakar på. Mer om detta kan du läsa på www.socialdemokraterna.se.
  2. Hans lista över skattehöjningar o saker som övriga partier utanför alliansen är oense om är lång men blev lite patetisk. Som om han inte vore medveten om allt det dom fyra inte är ense om. Eller för den delen att man riskerar att stå inför två val i höst efter valet. Släppa makten till oss kanske emd stöd av ett borgligt parti eller få stöd av SD för att behålla makten. Ja man kan ju alltid regera en period till i minoritet men då blir det inte mycket gjort.
  3. Till sist inträffade en otrevlig sak. Någon gjorde en högljutt inspel från åskådarplats. Trist. Yttrandefriheten,något Reinfelt påpekade på ett bra sätt, är precis det vi ska vara stolta för i vårt land. Dock tycker jag oavsett vilket parti som talar ska inte störas av visslingar, rop o skrän. Möt istället deras argument i debatter, insändare o tal det är mycket mer av respekt för yttrandefriheten. Allt så länge man håller sig till Sveriges lagar på området.

Reinfelt i Almedalen

Till sist ett litet beröm till Reinfelt. Gjorde en mycket bra avslutning mot rasimen, nazismen och dess företrädare. Det var både klargörande, tydligt och stödjande för alla o en var som tror på mångfald o öppenhet i vårt land.

 

Publicerad i Okategoriserade