En dag i Alliansens sjukvård…

 

Sprang på denna sorgliga berättelse som min partikollega skrivit. En berättelse om hur det kan gå när personal blir allt för stressad i en allt mer slimmad organisation.

Nu får det vara nog Torbjörn Rosdahl!

 Jag hör dagligen bevis på att den LANDSTINGSPOLITIK ni i Alliansen bedriver är sjuk! Fast ni säger att den är tillgängligare och patientsäker. Jag läser i tidningarna hur patienter bemöts på sjukhusens akutmottagningar, vårdcentraler. Vårdavdelningar överbeläggs och man får ligga i korridorer och ibland även på patienthotell!

Tänkte att  tidningar kan överdriva. ÄNDÅ hindrar det inte att jag tänker på alla de människor, som inte kan hävda sig eller inte får sin talan hörd på grund av stress.

Själv har jag haft turen att möta bra läkare och övrig personal, när jag sökt vård. MEN nyligen besökte jag min handkirurg på SABBATSBERGS SJUKHUS och läkarbesöket fungerade. Därefter skulle jag röntgas.   Efter att ha suttit på röntgen i 2-3 timmar och väntat, frågade jag en väldigt trött och stressad sjuksköterska om de glömt bort mig! Hon kollade och sa att jag inte fanns med i systemet. Va??? Jag hävdade att jag registrerat mig  och betalt. De¨ måste man ha  gjort fel i receptionen! säger hon. Efter att jag själv ställt samma fråga till receptionen ”har jag ramlat mellan stolarna” så svarar den andra sköterskan att jag blivit behandlad!!!

Vilket ju betyder att en annan person blivit undersökt i mitt namn!

Dessutom hade jag suttit flera timmar i onödan i stället för att ägna mig åt flyktingar som är i ännu värre kris än jag. Men så kränkt och förorättad som jag kände mig går inte att beskriva.

En sak står klart för mig Torbjörn Rosdahl ,att den sjukvårdspolitik ni bedriver, gynnar inte människan och dess behov.  Personalen drivs till sitt yttersta för att ge patienten vård men patientsäkerheten och kvalitén och tillgängligheten vart tog den vägen?

 

Tanja Bojovic

Sollentuna

Publicerad i Okategoriserade Taggar: , , ,