Ett Sollentunahem för alla??

Man häpnar över Maria Stockhaus retorik i en insändare strax före jul. Tre saker som hon skriver fastnar jag lite särskilt för. Hon skriver att Sollentunahem (SH) även efter förändringarna kommer att vara en dominerande aktör med 70 istället för 90 % av hyresbeståndet. Men Maria det är ju inte det som är problemet eller föder oro. Nej det är att det vi gemensamt byggt upp som allmännytta säljs iväg som om det vore en bil. Och som innebär att SH kommer att krympa från att som bäst varit uppe i 7900 lgh. till att som sämst hamna runt 3800 och då har vi fortfarande kvar oron för fler ombildningar som du öppnat för. Men också en berättigad oro som hyresgäster känner för att inte veta eller kunna påverka vem deras hyresvärd blir i framtiden. Valfriheten är ju ett av dina honnörsord. Vad blev det av när det gäller SH hyresgäster.Sollentunahem

Sen är det där om rättvisa och möjligheten att komma till tals. Ja kan hålla med om att hyresgästföreningen borde bjudit in er men inget hindrade ju er att gå till detta öppna möte som deltagare. Men det är som sagt deras val vilka dom vill bjuda in. Den 12/12 blev ni tre partier inbjudna till ett liknande möte och därmed en chans att berätta vad ni ville åstadkomma och svara på frågor. INGEN representant dök upp, svagt minst sagt. Kunde verkligen ingen från något av era tre partier delta??

Till sist hyresgästföreningen är lika lite en gren av Socialdemokraterna som Svenskt näringsliv av Moderaterna. Däremot delar vi många åsikter och tankar om hur hyresmarknaden borde se ut i bl.a. Sollentuna. Därför samarbetar vi med dom när det är möjligt. Avslutningen som du gör i din insändare är ett lågvattenmärke. Klart hyresgästföreningen företräder alla sina medlemmar oavsett partitillhörighet. För att man har en annan åsikt än den du förfäktar är man inte enögd. Men kanske skulle du som styrelseordförande i Sollentunahem börja fundera på hur bolaget ska kunna fortsätta vara en stark aktör i producerandet och förvaltandet av hyresrätter. Istället för att med partiidelogiska förtecken sälja och ombilda det vi gemensamt byggt upp sedan -50 talet.

 

Publicerad i Okategoriserade