Få satsningar, sparbeting och uppdrag om att låna i den moderatledda majoritetens budget.

I veckan presenterade den moderatledda majoriteten i Sollentuna sin budget för 2016 inför kommunfullmäktiges budgetbeslut den 11 juni. Den 1 juni presenterar Socialdemokraterna sitt mot förslag i samband med kommunstyrelsens sammanträde. Den moderatledda majoriteten föreslår att skatten höjs med 2 öre till följd av den skatteväxling som genomförs med landstinget.

chokladkalylator

Den moderatledda majoritetens budget är en varning om att det blir mörkare tider för Sollentunaborna. Det är få nya satsningar i budgeten och det finns uppdrag om att planera för betydande sparbeting för verkställighet 2017. Vissa nämnder lever redan i dag på gränsen att de klarar sina åtaganden, om sparpaketen verkställs kommer det märkas i form av försämrad kvalitet i välfärden.

En nyhet i majoritetens budget är att man nu öppnar upp för att börja låna pengar till investeringar. Det visar två saker dels att kommunens sparade pengar har minskat och dels att kommunen står framför stora investeringar och exploateringskostnader för främst Väsjöområdet. Det visar Sollentuna kommun är på väg in ett nytt skeende.

Publicerad i Okategoriserade