Freddie på museum ??

Tro det eller ej jag har varit på museum. Inte Vasa eller Liljevalls, inte heller riktigt Edsvik men nästan. Jag har varit på MC Collection.

På MC Collection har man samlat mer än 100 motorcyklar som på ett eller annat sätt påverkat motorcykeldesign. Redan i entrén möts du av Hildebrand & Wolfmüllers märkliga maskin från 1894 som är den första serietillverkade motorcykeln med förbränningsmotor. Fortsätter du in på museet får du se en kavalkad med alltifrån Hendersons tvåsitsiga D Roadster Four från 1915 till 1920-talets Ner-A-Car som med sina dubbla framlyktor ser ut att vara hämtad från en barnfilm. På övervåningen kan du njuta av moderna designklassiker som Vyrus 984 C3, V-Twin eller en replika av den legendariska choppern från filmen Easy Rider.

Men inte bara det har du tur som jag denna soliga dag får du också en superhärlig kontrast mellan glas och neon motorcyklar till max och en vidunderlig utsikt över Edsviken (se bilden)

Initiativtagare till museet är motorcykelentusiasten Christer R Christensson som tillsammans med MC-historikern Ove Johansson ställer ut sina personliga samlingar.
Passa gärna på att ta en titt, kanske som jag tänker, lägg ett möte där,
lite av drag under galocherna om man säger så…

Publicerad i Okategoriserade