Hur ansvarfullt hanterar (M) egentligen kommunens ekonomi?

Moderaterna pratar ofta om vikten att ta ansvar för ekonomin och att politiken ska säkra sunda offentliga finanser. Det gäller såväl finansminister Anders Borg som kommunalrådet Douglas Lithborn (M) här i Sollentuna. Men hur väl stämmer dessa ord mot den faktiska politik de bedriver? Ganska dåligt har det visat sig.

Förra året blev det känt att vårdcentralen Serafen som några läkare fick ta över för 700 000 kronor, några år senare såldes vidare för 20 miljoner kronor. Detta är tyvärr ingen enskild händelse. På område efter område ser vi hur Moderaterna gör samhällsekonomiskt katastrofala prioriteringar som får dyra konsekvenser. I Sollentuna skedde samma sak. Här avknoppades Norrvikens skola för några år sedan med förmånliga villkor. Ett annat exempel är över 1500 hyresrätter har sålts ut till underpriser. Det senaste exemplet är att kommunen köpte tillbaka Grindstugan vid Edsbacka krog för 6 miljoner mer än vad det är värderat till. Pengar som istället kunde ha investerats i att höja kvaliteten i äldreomsorgen eller att snabba på renoveringar av slitna skolor.

Det här är inte ansvarsfull hantering av skattebetalarnas pengar. Sollentuna och Stockholms läns landsting förtjänar bättre. Politiker som tar ansvar för skattebetalarna och deras pengar.

Vi tycker det är viktigt att hantera skattebetalarnas pengar varsamt. Det var vad Moderaterna sa också. Tyvärr har de inte hanterat den uppgiften särskilt väl. Nu är det upp till väljarna att säga sitt i valet 2014.

Publicerad i Okategoriserade