I DET MODERATA SOLLENTUNA ÖKAR SOCIALBIDRAGEN STORT

En baglady i fina Sollentuna Centrum – en allt vanligare syn idag.

På ett år har socialbidragen i Sollentuna ökat med 24 procent. I pengar betyder det att den moderatledda kommunen överskrider sin budget för försörjningsstöd med hela 15 miljoner kronor. Det är allvarligt.

Det här är ingenting vi socialdemokrater hittat på eller ens själva forskat fram – det är en offentlig rapport som kommer från Socialstyrelsen. Där framgår det att det bara är fyra andra kommuner i hela Stockholms län som ännu ännu mer flagrant överskrider sina budgetar vad gäller försörjningsstöd, det vill säga där kostnaderna för socialbidrag ökat kraftigt.

I hela sverige har socialbidragen ökat mer tio procent – i Stockholms län i genomsnitt sex procent och som sagt i Sollentuna med 24 procent.

Självfallet är den oacceptabla ökningen i Sollentuna ett resultat av högerpolitiken i kommunen såväl som i regeringen. Ökningen understryker att man misslyckats med jobben, slagit sönder a-kassan och försämrat sjukförsäkringen. Därför tvingas många söka sig till socialkontoren. Det är en cynisk politik och det kräver en ny färdriktning.

* Det krävs en politik som ger fler jobb.
* Vi behöver en fungerande arbetslöshetsförsäkring.
* Vi ska ha en mänsklig sjukförsäkring.

Vi Socialdemokrater står för en sådan politik.

Publicerad i Okategoriserade