Igår GP gala imorgon Återvinningsstation

Går var det GP gala i friidrott på Sollentunavallen. Många av morgondagens stjärnor var på plats. Dom är troligtvis betjänta av ett miljötänk redan idag. Lite som att bygga upp sig inför OS. Träna och ha en strategi för miljön idag ger återverkningar på prestationen för en idrottare likväl som det gör för vår framtida miljö om vi återvinner.
FTI, förpacknings- och tidningsinsamlingen, kommer att inviga en ny återvinningsstation vid Sollentunavallen den 1 juli. På återvinningsstationen kan de närboende lämna sina källsorterade förpackningar av papper, plast, metall och glas samt tidningar. Nu kan man slå två flugor i en smäll och både infartsparkera, besöka Sollentunavallen samtidigt som man återvinner och delar utrymmet med andra åtevinnare 🙂

Det som är extra kul och inger hopp är att vi socialdemokrater kämpat för detta en lång tid. Redan när bla återvinningsstationen försvann på Sörmlandsvägen eller när vi uppmärksammade problematiken kring södra kommundelen kändes det tungt. Men vi tog nya tag och kämpade för att mark redan tidigt skulle upplåtas i Väsjön, något som vi inte fått gehör för ännu, kämpar vi vidare. Beskedet om Sollentunavallen känns som ett steg i rätt riktning. Vi har även försökt påverka våra riksdagskollegor att driva frågan om högre mål och fler stationer. Den utredning som kom nyligen om ökat kommunansvar gav oss inte det utfall vi ville ha men vi ger inte upp.

Publicerad i Okategoriserade