Ingen ung utan jobb!

Med de fyra orden presenterar jag  och Carin Jämtin ,  årets första maj-märke.

 

1 maj märke 2014

I grunden handlar det om något så enkelt som ungas rätt till en bra start i livet. Rätten till ett jobb. Ett liv. Det ska du och jag garantera när vi vinner valet.

I dag är sex miljoner ungdomar arbetslösa i Europa. I Sverige har 35 000 unga varit arbetslösa mer än ett halvår. Det är tre gånger så många som när den moderatledda regeringen tillträdde.

Det får vara nog nu. Jag blir arg och förtvivlad när jag tänker hur arbetslösheten hotar livschanserna för hundratusentals unga på tröskeln till arbetslivet.

Vi Socialdemokrater sätter jobben först både i Sverige och i Europa. Vårt mål är att Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet fram till 2020. Därför måste vi föra en politik som lyfter hela samhället. Den politiken heter 90-dagarsgarantin.

I det arbetet behövs du. Du kan vara med och förbättra Sverige.

I dag presenterar jag första maj-märket. Märket som symboliserar vår vision för Sverige och Europa – att alla unga ska ha ett jobb att gå till. Förhoppningsvis bär du det med stolthet på din jacka. Det kommer jag att göra.

 

 

Taggar: , ,