Insiktsdagen eller hur det är att vara funktionsnedsatt!

KHR (kommunala handikapp rådet) bjöd idag in politiker samt tjänstemän från TFK, MBK och PLEX till en insiktsdag!

Insiktsdagen 3

Fokus kommer att vara att alla ska pröva på hur det är att vara rullstolsburen eller synskadad och kunna ta sig fram i vårt Sollentuna. Information från bland annat SRF (Synskadades Riksförbund) gavs före de 3 olika utmärkta stationerna på torget. KHRs syfte med Insiktsdagen är att politiker och tjänstemän i Sollentuna ska få en insikt i hur viktigt det är att tänka på och aktivt medverka till att göra Sollentuna kommun tillgänglig för alla.

  • Först ut var oppositionsråd i rullstol. Inte alltid så lätt att ta sig fram. Inte minst i nedförsbacke typ till Sollentuna station från centrum eller på grus för att inte tala om att ta ut pengar inne hos SEB automat.

Insiktsdagen 4

 

  • Sen blev det två stationer med olika former av synnedsättning. Först ”typ du kan läsa översta raden på synkartan hos optikern” följt av ”du är blind”. Mycket lärorikt. Vad kontrastfärger betyder eller för den delen att ledspåren måste vara rätt utformade för att du som synskadad ska komma rätt och inte göra dig illa. Gatupratare undanbedes o det bestämdades.

Insiktsdagen 5

Mycket lärorikt och åtminståne jag har fått en hel del att tänka och ta med mig in i den fortsatta utformningen av Sollentuna. Alla ska med så enkelt är det.

Publicerad i Okategoriserade