Jobb är en förutsättning för hopp och framtidstro

På budgetfullmäktige idag presenterade jag Socialdemokraternas budgetförslag.

Vårt budgetförslag handlar om att ge hopp och framtidstro. Det handlar om insatser för jobb och mot utanförskap. Våra förslag handlar om att fler ska få sommarjobb, även i kommunens verksamet. Det handlar också om det viktiga jobbet att söka upp den stora grupp ungdomar som står utanför såväl utbildning och arbete. En tredje punkt i vår jobbpolitik handlar om att anställa Sollentunabor som uppbär försörjningsstöd, så att de kommer in på arbetsmarknaden. En fjärde punkt handlar om att erbjuda rätten till heltidsanställningar för alla kommunställda.

Vi prioriterar också nästa generation, barnen och ungdomarna. Vi vill införa en barnmöjlighetsfond. Vi har en storsatsning på kulturskolan så att fler barn ger möjlighet att utöva kultur. Vi gör också en kraftig ökning av ekonomiska stödet till föreningslivet samt stöd till de föreningar som bedriver sommarkollo på sommarlovet. Vi lägger också välriktade förslag om förbättrad elevhälsovård och utbildningsnivån på personalen inom fritidshemsverksamhet.

vill du följa debatten live eller se den i efterhand så går det jättebra via den här länken; http://web22.abiliteam.com/ability/show/xaimkwdiq/sollentuna20130612/mainshow.asp?&STREAMID=1

Publicerad i Okategoriserade