Kom igen SL – hur svårt ska det vara?

Socialdemokraterna vill att kollektivtrafiken ska vara enkel, tillgänglig och attrahera alla Stockholmare och besökare i regionen. Men rapporterna om krånglet med reskassan verkar aldrig sina och om något inte görs åt situationen riskerar SL att förlora ännu fler resenärer och därmed intäkter. Nu startar Socialdemokraterna kom igen SL, hur svårt kan det vara, en kampanj för en och samma taxa i hela länet, smidigare biljettköp på nätet och bättre information till resenärerna.

Bara i år beräknas SL gå med  förlust på 374 miljoner, trots att vi blir allt fler stockholmare. Landstingsmoderaterna verkar stå handfallna, men det är inte vi.
Som avspark för kampanjen mötte oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S), 2:e vice ordförande i Trafiknämnden och SL, den 30 augusti, resenärer på Gullmarsplan för att prata diskutera situationen och berätta om (S)-förslagen.

Socialdemokraterna vill införa:

  • Enhetstaxa. Slopade zoner löser stora delar av problemen. Med endast en ”standardresa” att välja i automaterna skulle köpprocessen på plats förenklas. Dessutom skapar det ett mer jämlikt biljettsystem som ger fler möjlighet att resa kollektivt, oavsett var i länet man bor.
  • Smidigare internetköp. Det tar upp till tre dagar att få SL-biljetten på sitt kort när den köps på nätet. Biljetten måste sedan aktiveras i en automat eller av busschauffören. Dessa onödiga steg måste elimineras genom bättre lösningar.
  • Mer och bättre information. Det ska gå snabbt och enkelt att få veta hur och var man köper biljetter och vilka alternativ som erbjuds. Vi vill föra dialog med resenärerna för att fånga upp synpunkter och därmed ta fram informationslösningar som efterfrågas av dem.

Håller du med? Tyck till och dela kom igen SL hur svårt kan det vara på Facebok.

One comment on “Kom igen SL – hur svårt ska det vara?
  1. Lars skriver:

    Intressant. Ska enhetspriset gälla i andra län också? Du betalar vad det kostar att åka två kvarter med stadstrafiken i Luleå, men biljetten gäller ända till Abisko, 40 mil bort, nästan lika långt som Stockholm-Göteborg?