Miljö, skoltoaletter o fotboll, vad har dom gemensamt?

På dag 4 var detta några av alla dom inslag som fyllde dagen med både inspiration, renlighetsfakta och kämpaglöd.

Det började med hejaramsor och strategisnack. Jag snackar om Almedalscupen fotbollsturneringen som samlar allt från politiska partier till löst sammansatta lag i unga åldrar. Naturligtvis hade vi ett sosselag på plats.

S fotbollslagMan kan ju tro att dom vunnit när denna bild togs runt 14.30. Och det hade dom. Gruppsegern var bärgad men tyvärr förlorade man semifinalen. Men denna bild, inte resultatet, känndes som ett gott omen inför valrörelsen. Vi kämpar, lägger bra förslag och är på topphumör. Borde inte det räcka till en och annan röst. Sen har vi föslag som bankskatt för att sätta ett maxtak i förskolan på 15 barn. Krav om byggande i länet för att få del av infrastruktursatsningar liksom en omfördelning av utjämningsskatten för att få fart på byggandet. Inte minst bland kommuner som idag vägrar byggga i sina kommuner inte minst i stockholms län. Och som grädde på moset börjar vi stänga igen gapet mellan pensionärers och övrigas skatteuttag, något som ska vara klart under nästa mandatperiod om jag får som jag vill. Som ni ser vi har vi en strategi både på fotbollsplanen och på dom politiska arenorna.

 

Dagen fortsatte vi gick förbi denna vackre kreation. Ett försök att bilda opion runt toaletter som inte är fräscha. Vems är skyldigheten att toaletterna är rena.

Skoltoaletter

  • Städföretagen som naturligtvis vill ha mer betalt o fler uppdrag?
  • Kommuner o skolrektorer som sätter till för lite resurser?
  • Eller kanske barn och deras föräldrar. Vilket egenansvar har barnen för sin egen miljö. Att pinka innanför ringen. Att inte kasta pappershandukar i toaletten.  Eller låta bli att fylla igen handfatet så det blir översvämning.

Frågan lever i allra högsta grad. (S) i Solna gjorde för några år sedan en uppmärksammad you tube serie om toalettsnusket. Och Karin Lundqvist (se bilden ovan) gjorde för ett tag sedan ett bra och uppmärksammat blogginlägg på fb.

Dagen avslutades med att jag lyssnade på MP språkrör. Alla goda ting är tre

  1. Kortaste talet hittills klarades av på 35 minuter. Har inte Åsa mer att säga? Är man för  enögd på miljöområdet?.
  2. Hon är  väldigt tydlig med sina prioriteringar men även förmågan att göra snygga kopplingar mellan miljö och andra samhällsföretelser.
  3. Hon kämpar sida vid sida med Löven mot rasimens framryckning.

SVT Romson

 

 

 

Publicerad i Okategoriserade