Miss Li o Löfven, Energi o Framtid, allt i ett !

Dagen började med ösregn men framåt sen em blev det uppehåll . Inte sol men liksom opionssiffrorna bättre o bättre.

Selfi FL vid tom scen

Tre snabba reflektioner följde på detta.

  • Fastnade utanför TV4 tält där man redogjorde för en opionsundersökning som Novus gjort på TV4 uppdrag. Vilka kan tänka sig en regeringskoaliation mellan S o M. Att endast 21% av dom rödgröna vill se detta är väl inte så konstigt vi har vid i seglen efter 8 år med högersväng. Nu får det vara nog. Att sedan 50% av Alliansväljarna vill ha ett sån konstilation är ju rätt desperat. Börjar man måhända inse att makten glider dom ur handen samtidigt som man ser att det är rätt svårt att styra i minoritet  och att det kommer att bli ännu svårare efter valet som opionen ser ut idag.. Men tuffast är nog att 61% av dom osäkra kan tänka sig det. Dom har alltså inte kunnat välja ännu men vill likväl se två bittra fiender men totalt olika grundsyn regera tillsamans. Här finns det att göra.
  • Efter det var jag på ett semenarium som Svenskt näringsliv anornade. Mer resurser till vård,skola o omsorg samtidigt som skatten sänks. En rapport lämnades i ämnet. Det konstaterades att vi under 2000 talet aldrig haft lägre skatt samtidigt som resurserna blivit större inom vård,skola o omsorg. Då inställde sig tre funderingar hos mig. Detta beror på tillväxten i vår ekonomi, vad är tillväxt? Olikheter finns mellan verksamheters kvalite oavsett driftsform o även inom en o samma kommun. Vad gör vi åt det? Och sist men inte minst Var finns resurserna? Vi får ju trots allt med jämna mellanrum höra om sämre kvalite, bristande resurser o kraftiga vinstuttag..
  • Semenarium Svenskt näringslivSist men inte minst var det dags för Stefan,vår näste statsminister, att äntra scenen. Det började ett utspel om max 15 barn i barngrupperna. Riktigt bra både för barnen och personalen. Men lite tragiskt är det det kämpade jag och många med mig för 20 år sedan när våra barn var små och tanken var att gå upp till 17 i varje grupp. Idag rör vi oss i härad typ 20-25. Sen var det tal om att pensionärer ska betala lika skatt som löntagare o att gapet ska stängas ihop under nästa mandatperiod. Bra pension är intjänad lön och ska beskattas därefter. Sen en tydlig jämställdhetsfråga. Ta bort inkomstklyftan mellan män o kvinnor. Det är viktigt och helt nödvändigt om vi ska kalla oss ett femenistiskt part. Talet var allt igenom tryggt och ideologiskt. En 7 på en skala till 10. Saknas väl lite glöd o tydligare budskap. Men det är väl så vilket jag tycker är bra. Vill man regera i majoritet måste man gå till val som eget parti söka stöd för sin politik sedan gäller det söka bred koaliation över blockgränserna det kallar jag att ta ansvar.

 

LO budskap

Publicerad i Okategoriserade