MONA KOM, SÅGS OCH SEGRADE

Mona Sahlin lade ut färdriktningen:

Minskade klyftor.

Ökad jämlikhet

Rättvis fördelningspolitik.

Igår höll vår första kvinnliga och nästa statsminister sitt sommartal i Tantolunden och över 700 i publiken gav hennes sakfrågor stöd genom otaliga applåder.

Mona Sahlin gjorde en tydlig markering mot ett samarbete med sverigedemokraterna (SD).

Hon konstaterade att statsministern redan avslutat regeringsarbetet på arbetsmarknadsdepartementet trots att ungdomsarbetslösheten är fortsatt mycket hög!

Alliansen fick svidande kritik uppblandad med klara och tydliga besked om vad hon vill göra om de Rödgröna får förtroendet.

En omfördelad arbetsgivaravgift ska användas för en satsning på alla de unga som står utanför arbetsmarknaden och pensionärerna ska inte specialbeskattas.

”De ska ges en rejäl chans att bjudas in och vi vill göra det genom att erbjuda lärlings och traineeplatser.”

”Pensionen är en intjänad lön och ska därför beskattas på samma sätt som övriga löntagares löner.”

Hon kom, hon sågs och hon segrade. Hon segrade främst genom att peka ut färdriktningen mot minskade klyftor, ökad jämlikhet och en rättvis fördelningspolitik. Hon gjorde klart att om vi ska segra den 19 september så krävs det otaliga samtal med alla Sveriges invånare. I dessa samtal ska vi berätta om skillnader och möjligheter.

Nu är det 39 dagar kvar. Din röst är viktig! Det är den som bestämmer hur Framtidens Sverige – Möjligheternas land – ska se ut.

Publicerad i Okategoriserade