NEDRÄKNINGEN HAR BÖRJAT

Dagen D har passerats.
Det är knappt fyra månader kvar till valet – idag 119 dagar kvar till att vi byter regering och förändrar majoriteten i landets kommuner.

Häromdagen samlades vi, 300 (S)-representanter från 300 kommuner, för att markera att: Nu får det vara nog!

När Mona frågade om socialbidragen blev det en manifestation som berörde de flesta illa. ”Res er upp alla ni som kunnat notera att försörjningsstödet ökat i er hemkommun” löd Monas uppmaning. ALLA reste sig! Den borgliga regeringens misslyckande kan inte synliggöras bättre. Det är dags för Mona att börja bygga i möjligheternas land och för mig att skapa förutsättningar för ett möjligheternas Sollentuna.

En skånemoderat lär ha sagt att vi lever i den bästa av tider. Ilmar Reepalu undrade vilken planet han kom ifrån. Bor man i Sollentuna och Vellinge kanske det stämmer någorlunda där med en arbetslöshet på mellan två och tre procent, men i Landskrona och Rosengård där över tio procent är arbetslösa gäller andra villkor. Det är definitivt inte den bästa av världar. Ökade klyftor är inte en bra grund att bygga välfärd på.

Tomas Östros vill skapa en riskkapitalfond så att företagares idéer kan prövas, förverkligas, och ge jobb. Tomas Östros och Socialdemokraterna vill satsa på besöksnäringen så att jobbtillfällen skapas.

”Vi vill satsa på en klimatbonus för våra barnbarns bästa och vår framtid. Vi vill öka bostadsbyggandet och vi vill bygga infrastruktur – det ger jobb åt alla som ska gjuta, snickra o leverera.”
Detta, sa Tomas Östros, kommer att leda till att 100 000 fler får jobb och 70 000 i så kallat utanförskap får möjligheter att förverkliga sina liv.

I morgon avslöjar jag den moderatledda majoritetens ofullkomlighet att skapa möjligheter och välfärd.

Publicerad i Okategoriserade