Nytt liv i vänthallsfrågan

Busstorget vid Sollentuna Centrum är ofta en kall, blåsig och ogästvänlig plats där man står och väntar på en buss som om man har tur är i tid. 2011 skrev jag en motion till kommunfullmäktige om att det borde byggas en väntsal på busstorget där bussresenärer kan söka skydd undan regn, snö och blåst. En väntsal där också pendelkiosken och tillkommande service kan samlas tillsammans med toalett och bussförarnas utrymme. Kommunfullmäktige antog senare under 2011 i full enighet min motion.

 

väntsal

Sedan gick det hela i stå. SL ville inte skjuta till pengar för att de tyckte att en väntsal skulle bli ett tillhåll och den moderatledda majoriteten begravde frågan. Under förra året återuppstod den genom att (C) vidareutvecklade tanken att göra något på platsen som innehöll en väntsal.

När kommunfullmäktige häromveckan behandlade (C) motionen så inträffade det oväntade, nämligen att kommunfullmäktige i full enighet beslutade att återremittera motionen för att gå vidare med den ursprungliga idén om att bygg en väntsal på busstorget samt att detta skulle förhandlas med landstinget. Se gärna inslaget via webben, ärende 12, http://web22.abiliteam.com/ability/show/xaimkwdiq/kf20150305/mainshow.asp?&STREAMID=1

I princip det som jag motionerade om och fick bifallet för fyra år sedan.

Jag hoppas att det går bättre denna gång och att vi får till en väntsal på busstorget så Sollentunaborna har någonstans att skydda sig från regn, blåst och snö när de väntar på bussen.

Publicerad i Okategoriserade