REINFELDT HOTADE HÄCKLADE OCH DOLDE!

Jag talar om vår statsminister det moderate lejonet som idag intog Almedalen med sina lojala småsmurfar i släptåg.

Hotet bestod i ett frontalangrepp på dom RödGröna i allmänhet och oss socialdemokrater i synnerhet. Det kläddes i fastighetsskatt, förmögenhetsskatt, förbifart Stockholm och i kärnkraft. Värt att notera i detta är att lejonet inte avskaffat fastighetsskatten utan endast döpt om den till ”avgift” och smetat den avgiften över hela fastighetsbeståndet.
Kärnkraften fick man med sig genom starka påtryckningar på en handfull riksdagsledamöter och genom en fullständig helomvändning av Centern. Något som får Moderaternas nyorientering efter valet 2006 att blekna vid en jämförelse.

Häckla var tydligen ett av ledorden han fått med sig när mediastrategerna skulle styla honom inför detta anförande.
Reinfeldt är långt från Palmes retorik från 1969 även om han kämpade med att nå upp till nivån självfallet på bekostnad av vidsynthet och ödmjukhet. Han talade om de RödGrönas avsaknad av regeringserfarenhet och ansvar. Själv kommer han dragande med snart 4 år medan enbart (S) har typ 75 år i bagaget varav tolv med (V) och (MP). Här presenterades i bästa ståuppstil en snyftare om dom RödGrönas självändamål att höja skatten för att kunna sova på natten.

Men Reinfeldt dolde också en hel del. Hans tre löften handlade om: 1) inga fler skattesänkningar, 2) allt utrymme till välfärdens kärna och sist men inte minst 3) att ägna varje timme i övrigt åt att bekämpa de RödGrönas skattehöjningar. Intressant, minst sagt.
Bakom tre små löften ligger en ohederlig gammal godsägarpolitik. De stora pengarna hamnar, som vinsten efter jobbskatteavdragen till exempel, i fickorna på den tiondel svenskar som redan är rikast i landet. ”Välfärdens kärna” har vi socialdemokrater talat om de tre senaste åren och Mona garanterade så sent som igår att en socialdemokratiskt ledd regering alltid kommer att garantera mer till kärnan än Alliansen erbjuder.

Reinfeldt mörkar och blir medvetet otydlig om konsekvenserna för välfärdsarbetare och brukare i en framtid när hans skattesänkningar slår hål i de olika verksamheternas budgetar.

Sist men inte minst lovar Reinfeldt att bekämpa vår bidragspolitik och ”skapande av utanförskap”. Vad han döljer för oss är att antalet arbetlösa ökat med 100 000 sedan borgligheten kom till makten och att utanförskapet, det som aliansen skulle få att gå i graven, inte ens med deras egna kalkyler minskat utan ÖKAT med 70 000.

Det, mina läsare, är sanningen bakom Reinfelds tal i Almedalen ikväll – han hotar, han häcklar och döljer samtidigt konsekvenserna av sin politik.
På torsdag talar Mona Sahlin, men vi hörs innan dess!

Publicerad i Okategoriserade
One comment on “REINFELDT HOTADE HÄCKLADE OCH DOLDE!
  1. Anna Vikström skriver:

    Hej!

    Vi kommer också till Almedalen Lilian och jag!Kul att du också är där.