Ska det vara på detta vis ?? NEJ!!

Igår kväll kunde vi höra på ABC nytt att dom rumänska tiggarna avhysts från Huddinge och hamnat i Sollentuna. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/eu-migranterna-lamnar-huddinge-och-flyttar-till-sollentuna.

Idag kom motreaktionen från Sollentuna kommun. http://www.sollentuna.se/Nyheter/Nyheter/NYHET—Om-kommunen/Taltlager-etablerat-i-Helenelund/

Så mycket var det med det lyssnande från Lennart Gabrielsson och övriga majoriteten. På det sättet skulle man kunna skjuta problemet ifrån sig och gå vidare i sin oftast trygga vardag i Sollentuna och Sverige. Men detta är ett komplext problem. Dessa människor har inte kommit hit till Sverige för att likt ”asfaltsläggarna”  lura folk på pengar genom att göra undermåliga jobb så EU medborgare dom än må vara. Inte heller är dom flyktingar från ett krigshärjat land som många syrianer, somalier, afghaner mfl.

Detta är människor som kommer från ett land som inte har förmågan eller viljan att lyfta sitt land och sina medborgare till ett anständigt liv med en välfärd värt namnet. Naturligtvis ska dom inte ”campa” var som helst även om dom har rätt att vara här som EU turister. Men nog måste ni som läser detta hålla med om att dessa människor står inför ett besynnerligt och tragiskt val. Stanna i Rumänien under ännu sämre villkor eller komma till Sverige och sitta i kalla o dragiga tågstationstunnlar och tigga ihop några kronor. Anar dessutom att det finns en form av trafficking gömd någonstans.Gör det hela ännu mer sorgligt.

tältläger

Vad då göra? När vi hade ”husvagnsfolket” härjande runt länets kommuner beslutade sig Sollentuna en gång för alla att försöka ta tag i det. Gick ju rätt bra och säkert lite enklare eftersom dom var svenska medborgare och i många fall Sollentuna bor. Men det är lite svårare med medborgare från andra länder. Men jag tror på att vi måste leva lite efter biståndstanken. Försöka hjälpa Rumänien att lyfta sig ur sin svåra situation likt stöd vi ger genom bistånd till andra länder. Dom som sedan är här måste behandlas som individer en i taget. Vad kan dom, behöver dom utbildning kan vi bistå med något av det? Tak över huvudet och läkarvård under utredningsfasen.

Om inget görs blir dom en i raden av följen som i husvagnar, campingtält, plåt o pappskjul flyr  från sitt hemland och söker lyckan i Sverige. Vi kan döva våra samveten med några kronor i deras pappmugg eller hoppas på att någon annan också tar ansvar. Men kära medmänniska förändringen måste nog trots allt börja HÄR och NU av OSS!

Publicerad i Okategoriserade