Sollentuna Sveriges 227:e bästa ungdomskommun

Nyligen presenterade KFUM sin rankning över landets bästa ungdomskommun.
Sollentuna placerade sig i den på plats 227 bland 290 kommuner.
Det är förbättring från 260:e plats 2011. I undersökningen kartlägger KFUM hur kommunerna på bästa sätt arbetar för att unga människor ska utvecklas och må bra. Några av de variabler som KFUM väger in i sin ranking är förebyggande insatser för barn- och ungdomar, mötesplatser för ungdomar, stöd till föreningslivet, vikten av fungerade elevvård i skolorna, lyssnar och tar ungdomars åsikter på allvar m m

Den moderatledda kommunledningen borde skämmas för att en så rik kommun som Sollentuna är en dålig ungdomskommun. Det är dock inte förvånande att ligger där vi ligger. Vi vet att Sollentuna ligger lågt vad gäller stöd till föreningsliv och att vi har lägst personal täthet inom elevhälsan i hela landet.
Nu får det vara slut med kommunens svek mot ungdomarna.
Vi Socialdemokrater satsar till skillnad från moderaterna på ungdomarna. I vårt budgetalternativ ville vi bl a öka stödet till föreningslivet, införa en kuratorsgaranti på alla skolor och införa en barnmöjlighetsfond. (M)ajortiteten röstade ner dessa förslag och valde i stället att sänka skatten.

Publicerad i Okategoriserade