Sverige vs. Kongo, en familjs förtvivlade kamp!En familjs, mamma och fem barn, har hamnat i en tragisk situation. En situation som uppkommit utifrån socialtjänstens skyldighet att ta till vara fem barns rättigheter. Dom fem barnen har misshandlats av mammans pojkvän (inte den biologiska fadern). När detta kom till kännedom för socialförvaltningen var man tvungen att råda mamman att bryta förhållandet eller tvångsomhänderta barnet, sådan är lagen. Mamman gjorde som soc. sa men eftersom hon inte bott med sin man i två år såg inte migrationsverket någon annan utväg än att starta verkställigheten av en utvisning.

Man kan förstå den frustration som detta skapat hos familjen, vänner och Sollentunabor. Men vi politiker har redan gjort en del. Direkt efter att familjens skäl blivit kända tog bl.a. jag tag i frågan. Skaffade en ny advokat åt familjen, kyrkan tog kontakt med Migrationsverket och politiker i ett annat parti försökte påverka bl.a. regeringen.

Dagsläget idag är att vi på olika håll arbetar för att familjen ska få vara kvar. Sida vid sida politik och kyrka m.Fl. Vi har skickat in en asylansökan vilket bl.a. ger oss en frist att försöka öppna fallet igen samt försöka hjälpa mamman till ett arbete vilket skulle göra att hon får rätt vara kvar. Soc. har även biståt med bostad åt familjen samt hjälpt henne ekonomiskt.

Kyrkan finns där som en tröstande hand och vi politiker jobbar vidare på att hitta en lösning för familjen men också försöka få till en förändring i lagen så att liknande händelser inte ska upprepas.

Jag ser idag att vårat arbete kan ge resultat och har gått hopp om

att familjen ska få stanna i Sverige så länge dom vill själva.

Fortsättning följer…

Publicerad i Okategoriserade