Till minne av Carina Moberg

I dag på förmiddagen nåddes vi av det sorgliga beskedet att riksdagsledamoten Carina Moberg avlidit efter en kort tids sjukdom. Carina var vår kontaktperson i länsriksdagsgruppen under många år och mycket uppskattad i den rollen.

Carina var en av få som på allvar förstod och satte sig in i bostadsproblematiken i länet. Själv hade jag förmånen att sitta med i den rådslagsgrupp som efter valet 2006 försökte jobba fram ett bostadspolitiskt program för länet. Hon visade där ett stort mått av lyssnade och pragmatism. Arbetarekommunen har också vid flera tillfällen haft mycket glädje av hennes deltagande på våra möten. Speciellt minns jag hennes deltagande i november förra året när hon som gruppledare för riksdagsgruppen fick stå till svars för den turbulens som då rådde i partiet på ett av våra medlemsmöten. Sista gången vi hade nöjet att ha henne här var på första maj i år då hon som huvudtalare höll ett inspirerande och framtidsorienterat tal. Inte minst hennes låtval, Alina Devercerski, Flytta på dig, väckte stor uppskattning liksom budskapet om behovet av en ny regering.

Idag går våra tankar till Carinas familj maken Johnny och deras två barn.

Stefan Löfvens uttalande med anledning av Carina Mobergs bortgång:

– Jag har i dag på morgonen fått det sorgliga beskedet att Carina Moberg har gått bort efter en tids sjukdom.

– När jag tillträdde som partiordförande var Carina gruppledare i riksdagen och ett ovärderligt stöd under min första tid. Vi minns Carina för hennes varma hjärta, tydliga värderingar och henne stora engagemang, framförallt i bostadsfrågor.

– I dag går våra tankar till Carina och till hennes make Johnny och deras två barn.

Publicerad i Okategoriserade