Torgmöte i Helenelund,Synpunkter och frågetecken !

I torsdag var vi i Helenelunds Centrum bjöd på korv och underhållning och passade samtidigt på att prata med ett stort antal Helenelundsbor. På tapeten fanns naturligtvis förslaget om att flytta in Eriksbergsskolan i Centrum och flytta affärerna till ett nybyggt centrum i kilen söder om svalgången. Men detta kräver att tvärbanan kommer till och att underfarterna på motorvägen och järnvägen breddas och öppnas för biltrafik.
Känslorna var starka och frågorna många om vad som skulle hända om detta blev verklighet. Debatten på kommande Kommunfullmäktige på onsdag lär bli intresant, passa gärna på att följa det hela via länken eller varför inte kom dit och se det hela live, vi börjar klockan 18 och ärendet lär komma upp runt 19.
Kan dessutom passa på lätta lite på förlåten genom att berätta att det kommer ett yrkande som jag tror ändrar på hela processen inte minst ur ett demokrartiskt perspektiv.

Men nu till svaren vi fick in under några blåsiga och hektiska timmar i Helenelund.

  1. Att centrumet ska flytta till kilen när spårvägen är klar tyckte 65% var viktigt eller ganska viktigt. Detta innebär att tvärbanan behöver skyndas på. 2018 är alldeles för långt bort, Rosdahl sätt spaden i jorden NU.
  2. Hintta åtgärder för att minska bullerstörningarna från järnväg och E4:an tyckete 78% var viktigt eller ganska viktigt. Här har vi lagt en motion i fullmäktige om en inventering av bullervallar o plank i Sollentuna. Var det inte finns och var det befintliga behöver åtgärdas.
  3. Infartsparkeringar var något som 70% tyckte var viktigt eller ganska viktigt. Ger en utmärkt komplement till kollektivtrafiken för dom som behöver bilen en liten del av dagen vid handling och hämtning av barn i skolan.
  4. Fler bostäder i Helenelund ville 70% ha mer av. Här finns ju förtätningstankar inte minst genom att bygga på centrum och att bygga ett högre hus ovanpå parkeringen.

Till sist några synpunkter från dom fria svarens fält:

  • Service i form av postutlämning,apotek mm så att Helenelund blir självförsörjande.
  • Däcka över E4:an
  • Minska biltrafiken på Bokvägen
  • Fler hyreslägenheter.
  • Att lokalresorna till Stockholm är lika som avgiften från Kista (2 klipp)
Publicerad i Okategoriserade