Välfärdens nedmontering

Känner ni igen dom orden? Eller systemskifte? Nu behövs det snart både dator fingerfärdighet och telefonvana för att klara sina försäkringskasseärenden.
Vi har sett det tidigare.
Arbetsförmedlingens oförmåga att matcha arbete och arbetstagare där regeringens lösning varit jobbchocher och faser tre till antalet för tillfället.
Tåg som inte går i tid eller kommer fram. Inget fel på resurstillgången utan mer en organisatorisk fråga enligt ansvarig minister.
En sjukförsäkring som havererat redan innan den sjösatts på allvar. Inga fel på dom regelerna enligt ansvarig minister bara små justeringar behöver göras sa han när han precis tillträtt.
Men nu är han ordentligt i gungning. Försäkringskassan ska spara ordentligt enligt ansvarig minister. Genomförs besparingen får antagligen kontoren stänga och all kundservice skötas via telefon dator. Ve den som behöver träffa en handläggare i natura eller saknar färdighet i datorandvändning eller problem med att navigera i telefonknappningsdjungeln.
Tror ni mig inte, kolla då in den här länken:

Bäst eller värst av allt. Ulf Kristersson (M) säger med sammetslen röst att detta har riksdagen fattat beslut om. Att detta är en borglig (regeringen) i allmänhet och en moderat i i synnerhet som står som ansvariga för detta nämner han inte. Och det är ju klart vem vill säga VI VILL göra detta när man just kläckt ur sig en besparing som ger dessa effekter?

Publicerad i Okategoriserade