Vi fortsätter jobba för en väntsal på busstorget

Nu är vintern på intåg igen med kyla, regn, snö och slask. Då vore det skönt för alla Sollentunabor som väntar på bussen på busstorget vid Sollentuna Centrum att gå in i en varm och skön väntsal i väntan på sin buss.

När kommunfullmäktige för ett år sedan biföll min motion om att bygga en väntsal så hade jag en förhoppning om att bygget av en sådan skulle kunna vara i full gång nu, men sedan den moderatledda kommunmajoriteten bytte fot i våras så är alla planer på en väntsal skrinlagda i kommunen och det lika moderatstyrda SL motsätter sig också en väntsal.

Jag kommer att fortsätta att driva frågan om en väntsal på busstorget. En väntsal behövs. I vår vision så utvecklas torgområdet mellan Turebergshuset/nedgången till pendeltåget bortemot Bygdevägsbron genom att en sammanhållen busstation/Resecentrum skapas. I en sådan kan pendelkiosk, korvkiosk, värmestuga för busschaufförer byggas samman med en väntsal. En sådan lösning skulle göra kollektivresandet ännu attraktivare och förhoppningsvis skulle då fler välja att resa kollektivt.

Publicerad i Okategoriserade