Ytterligheternas dag från SD till Fi!

Den tredje dagen bjöd på både främlingsfientlighet ja vissa skulle nog kalla det rasism till femenismens nya härförare som vissa nog skulle kalle en riktig vänstersväng. Det hela tog sin början i Dagens Industris tält.

Först ut Jimme Åkesson jämförd med Gudfadern av moderatoern.

Åkesson DISen kom hon i sin comeback på den politiska scenen. Tog över scenen totalt trots moderatorns tappra försök att få ställa ”sina” frågor.

Schyman DIEfter denna inledning fortsatte jag till

kvinofrids affischCarin Götblad presenterade sin utredning och utfrågades och samtalade med representanter från kvinnojourens riksorg. Det är ju rent åt skogen att vi på 2000-talet inte har hittat en lösning och gett trygghet åt kvinnor o barn som utsätts för våld i nära relationer. Jag vet att detta också drabbar män men tyvärr problemet verkar vara större o allvarligare för kvinnor.

Varför ’är det offret som får flytta på sig för att få trygghet?

Varför ställer vi inte frågan om du drabbats av våld, vid hälsoundersökningar, precis som vi tex gör med alkohol o droger?

Varför släpper vi inte på sekretessen på lämpligt sätt så att olika organisationer kan lägga pusslet runt ett övergrepp och hitta lämpliga åtgärder?

Varför kartlägger o registrerar vi inte dom mest våldsamma förövrarna som vi gör med tex organiserad brottslighet?

Kan vi komma fram till ett samarbetsavtal, typ det som Sigtuna slutit, mellan kommuner och socialstyrelsen därmed få fram effektivare insatser mot våld i nära relationer?

Detta och mycket mer diskuterades av en panel av politiker och tjänstemän

kvinnofridspanelDagen avslutades som den började först ut SD tal. Ledorden var angrepp på Löfven, massinvandring och vi är riktiga. Främlingsfientligheten o rasismen har gömts under stiliga paroller och välstrukna skjortor o kostymer. Men grundbudskapet är det samma. Vi har inte plats för flyktingar i vårt land. Dom ska stanna bland ruiner o misär efter våldsamma krig i andra länder. Historien om hans besök i Jordanien var pinsam i sin saknad på trovärdighet ska mätas mellan vad man ser o gör. Sen fortsatte det på samma sätt med snack om vi är på riktigt men inga konkreta förslag bara angrepp på andra partier o snömos om vad vi ska göra. Ändast en gång blev han konkret o det var i frågan om pensionärsskatten där han vill stänga gapet genom att skära ner på kostnadena för invandringen. Offerrollen är klart satt precis som i Sollentunas kommunfullmäktige. Men det får inte funka o jag kommer att kämpa för det i vårt fullmäktige o på gator o torg var den en visar sitt fula tryne.

Dagen avslutades med en Fi arrangerad konsert i St Karins ruin. Här var det full fart åde i musik o budskapet. Linda Pir sjöng o talade mot rasism för mångfald. Härlig avslutning på en lång dag med allt från höger till vänster.

Linda piri